Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که با توجه به نوسان نرخ ارز، افزایش هزینه حج تمتع در سال‌های آینده دور از انتظار نیست، بازار فروش فیش حج تمتع داغ شده و قیمت هر فیش به ۱۰۰ میلیون تومان هم رسیده است.

به گزارش قدس آنلاین، حج تمتع یکی از سفرهایی است که در صورت استطاعت مالی و جسمی به مسلمانان واجب است و با توجه به بالا بودن تقاضا برای زیارت خانه خدا، سال‌هاست که ثبت‌نام حج تمتع در کشورمان متوقف شده و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار زائر در نوبت تشرف به سرزمین وحی در ایام حج هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار پرتلاطم خرید و فروش فیش حج تمتع

با توجه به صف طولانی برای تشرف به بیت‌الله الحرام، برخی از ودیعه‌گذاران حج تمتع از تشرف به سرزمین وحی ناامید شده و اقدام به فروش فیش‌های حج می‌کنند؛ به طوری که نه تنها در دفاتر زیارتی، بلکه حتی در برخی از خیابان‌های تهران و سایت‌های مختلف نیز بازار خرید و فروش فیش حج تمتع داغ شده است و در این بین دلالان و افراد سودجو با خرید فیش‌های حج و فروش آن به مشتاقان زیارت خانه خدا، موجب بالا رفتن قیمت فیش‌های حج تمتع شده‌اند.

در سال‌های اخیر با توجه به نوسان نرخ ارز، هزینه‌های سفر به سرزمین وحی نیز که به صورت ارزی است، افزایش یافته؛ تا جایی که امسال هزینه نهایی حج تمتع با وجود کاهش زمان حضور در عربستان، ۳۴ میلیون و ۳۴۱ هزار تا ۳۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. این امر در حالی است که سال ۱۳۹۹ که حج تمتع به دلیل شیوع کرونا برای زائران خارجی برگزار نشد، ارز تخصیص یافته به عملیات حج تمتع ۹ هزار تومان بود و با این روند، هزینه حج تمتع نیز از حدود ۳۲ تا ۴۱ میلیون تومان اعلام شد.

فیش حج تمتع ۱۰۰ میلیون تومان شد!

البته با وجود افزایش برخی از هزینه‌ها همچون مالیات بر ارزش افزوده بر خدمات حج از سوی سعودی‌ها، هزینه حج تمتع سال جاری به صورت متوسط ۳۷ میلیون تومان شد، اما با توجه به نامشخص بودن نرخ ارز اختصاص یافته به عملیات حج تمتع برای سال‌های آینده با روند افزایشی قیمت آن، بالا رفتن هزینه‌های این سفر معنوی دور از انتظار نیست و حتی به گفته سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت شاید امسال آخرین حج تمتع ارزان باشد.

بر همین اساس، پای خرید و فروش فیش‌های حج تمتع نه تنها به خیابان‌ها، بلکه در فضای مجازی و سایت‌ها نیز باز شده است و هر کسی هر مبلغی که می‌خواهد برای فروش فیش خود از مشتاقان طلب می‌کند و حتی هزینه یک فیش حج تمتع که حدود سه سال گذشته ۱۰ تا ۱۴ میلیون تومان بود، اکنون به حدود ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است!

یکی از فروشندگان فیش حج تمتع دی‌ماه سال ۱۳۸۶ که ۷۵ سال دارد و فیش حج خود را ۵۷ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده است، می‌گوید: با توجه به محدودیت سنی برای زائران خانه خدا، امسال امکان تشرف به سرزمین وحی را ندارم و با توجه به بالا رفتن هزینه‌های حج تمتع، ممکن است در سال‌های آینده هم امکان تأمین این هزینه‌ها را نداشته باشم. به همین دلیل تصمیم گرفتم که فیش حج را فروخته و پول آن را بین فرزندانم تقسیم کنم.

برخی از افراد هم که به عنوان خریدار فیش حج تمتع هستند، حاضرند با هر مبلغی هم که شده فیش را خریداری کنند و به این سفر معنوی مشرف شوند. بر همین اساس، شاید درباره سازوکار خرید و فروش فیش‌های حج تمتع اطلاعاتی نداشته باشند و به عشق زیارت خانه خدا با پرداخت هزینه‌های بالا، فیش را خریداری کرده و به بیت الله الحرام مشرف شوند.

البته در این بین افرادی سودجو هم هستند که با هزینه کمتری فیش حج را خریداری کرده و با قیمت‌های بالا این فیش‌ها را به مشتاقان زیارت خانه خدا می‌فروشند؛ به طوری که برخی از افراد آگهی‌دهنده برای فروش فیش حج تمتع، فیش‌های مختلفی داشتند که هر کدام قیمت متفاوتی داشت و هر چه اولویت آن نزدیک‌تر بود، بر قیمت فیش افزوده می‌شد؛ تا جایی که فیش حج تمتع اعزام امسال، اکنون به ۱۰۰ میلیون تومان هم رسیده است.

رئیس سازمان حج و زیارت: قیمت فیش حج تمتع در اختیار ما نیست

 سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه قیمت فیش حج تمتع که در بازار عرضه می‌شود، در اختیار ما نیست، می‌گوید: برخی ممکن است فیش حج خود را که سال‌ها پیش با مبلغی ودیعه‌گذاری در دست دارند، یک میلیون یا حتی ۱۰۰ میلیون تومان بفروشند. ما در این زمینه اختیاری نداریم. تنها اقدامی که سازمان حج و زیارت توانسته انجام دهد، کنترل قیمت‌ها در بازار رسمی است.

راهکار سازمان حج و زیارت برای حذف واسطه‌ها در فروش فیش حج

وی با اشاره به اینکه ما برای کنترل قیمت‌ فیش حج، اعلام کردیم هر کسی باید فیش همان استان خود را خریداری کند، نه برای استانی که تقاضای بیش‌تری دارد، می‌افزاید: اکنون فیش حج تمتع در برخی استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی اگر تا دو برابر فیش حج استانی همچون تهران هم فروخته شود، تقاضا وجود دارد و انتقال فیش صورت می‌گیرد. برای جلوگیری از خرید و فروش غیرقانونی و حتی حذف واسطه‌ها، سازمان حج و زیارت سامانه‌ تشرف را طراحی کرده که افراد باید برای خرید و فروش حج در این سامانه اقدام کنند.

حسینی می‌گوید: علاوه بر این، فیش حج تمتع افراد در مرحله اول باید به اعضای خانواده درجه یک واگذار شود. در غیر این صورت، باید فروشنده فیش حج آن را به هم استانی خود بفروشد. البته این امر طوری است که فیش حج را نمی‌توان به هر کسی هم فروخت، بلکه باید در کمیسیون ما درباره انتقال فیش تصمیم‌گیری شود تا فیش‌های حج بین چند نفر خرید و فروش نشود.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اگر کسی ۱۰ بار فیش حج خریده باشد، در کمیسیون مشخص شده و از این طریق جلوی واسطه‌ها را می‌گیریم، می‌گوید: از مشتاقان زیارت خانه خدا می‌خواهیم که برای خرید و فروش فیش حج به سامانه نقل و انتقال فیش حج مراجعه کنند تا در دام دلالان نیفتد.

 امسال سهمیه ایران در حج تمتع از سوی عربستان ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر اعلام و ثبت‌نام در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۱ از روز گذشته آغاز شد. ودیعه‌گذاران ۲۲ خرداد ۱۳۸۶ به قبل که متولد ۱۰ تیرماه سال ۱۳۳۶ به بعد هستند و در سال ۱۳۹۹ در کاروان‌های حج تمتع ثبت‌نام کردند، با شرط تزریق حداقل ۲ دُز واکسن کرونا می‌توانند در کاروان‌های حج تمتع سال جاری نام‌نویسی کنند.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کعبه عربستان سعودی رئیس سازمان حج و زیارت ۱۰۰ میلیون تومان فروش فیش حج تمتع خرید و فروش فیش زیارت خانه خدا سرزمین وحی حج تمتع فیش های حج حج تمتع قیمت فیش هزینه ها سال ها فیش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۰۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات اعزام کاروان‌های حج تمتع استان تهران
  • حاجی علیزاده: امسال ۱۵ هزار زائر از استان تهران به حج تمتع مشرف می‌شوند
  • امسال ۱۵ هزار زائر از استان تهران به حج تمتع مشرف می‌شوند
  • هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟
  • انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
  • جزئیات اعزام زائران حج تمتع منطقه کاشان اعلام شد
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است